Bæredygtig organisation

Hvad kendetegner en bæredygtig organisation?

En bæredygtig organisation er en sund, stærk og levedygtige virksomhed der har som formål at alle processer i organisationen arbejder mod det mål, at bidrage til udviklingen af en varig bæredygtig klode.  

Bæredygtige virksomheder har som overordnet formål

  • At udvikle virksomheder, som evner at udvikle en bæredygtig forretning og dermed et tilfredsstillende økonomisk afkast samt muligheder for investering i fremtiden.
  • At udvikle et sundt og udviklende samfund i samarbejde med andre organisationer.
  • At skabe partnerskaber der bygger på samarbejde mere en konkurrence.
  • At der er et højere formål end egne interesser og profit, nemlig den bæredygtige klode vi alle ønsker at bevare.

Udviklingsproces af bæredygtig kultur

Processen

  1. Først må ledelsen, eventuelt med bestyrelsen, definere det overordnede Purpose – formål med deres bæredygtigheds proces for virksomheden.
  2. Dernæst skal lederne i organisationen involveres, for at definere hvad det overordnede Purpose – formål betyder for dem som ledere, og hvad det betyder for måden at lede på.
  3. Til sidst skal medarbejderne involveres for at definere hvad det overordnede Purpose – formål betyder for dem som medarbejdere.

Beskrivelse af hvert enkelt forløb

Formål, værdier og strategi   
Der er forskel på dit “ universelle Purpose – formål” og din mission eller strategi. Purpose – formål er din eksistensberettigelse – og det ændrer sig ikke over tid. Din mission er, hvad du gør, din strategi er hvordan du planlægger at nå dine kortere mål – og dine værdier vil styre den måde, strategi og mission udføres på.

Hvad vil organisationen få ud af processen? En organisation der har en fælles forståelse for ”den brændende platform” vi står på. En dedikeret organisation som er samlet om at skabe de bæredygtige løsninger.

Comments are closed.